Vi är med från början. När förskolebarnet lär sig bokstavera sitt namn och ljuda en mening. När förstaklassaren läser sitt första kapitel och lär sig ettans multiplikationstabell. När studenten skriver sin sista tenta och får sina slutbetyg.
Vi finns i uppehållsrum, klassrum och lärarrum. Det har vi gjort sedan vår historia tog sin början 1896.

Tranås Skolmöbler

Om oss

Tranås skolmöbler är en del av Sono Group, en av Skandinaviens ledande koncerner för utveckling, tillverkning och försäljning av inredningslösningar för skola, industri- och byggsektor, sport och fritid, kontor samt offentlig miljö och omsorg.

Varje möbel i vårt sortiment är skapad för att bli en del av en helhet. Våra stolar och bord kan stå på egna ben – men trivs bäst tillsammans i livfulla, lekfulla rum, offentliga miljöer och landskap.

Historia

Tranås skolmöblers historia börjar i skolans värld redan 1896. Kunskapen finns i skolans väggar och sitter i dess möbler, djupt in i träets ådringar och stålets legeringar. Med åren har Tranås skolmöbler fått en patina av liv och lärande. Fintonen och strukturen i produkterna består.

Tranås skolmöbler präglas av möbler som genererar lärande, sprungna ur genuint hantverk. Möbler med hög kvalitet och lång livslängd. Möbler som barn, ungdomar och vuxna kan trivas i – och utvecklas med. Ergonomin är central och i över hundra år har svenska skolor möblerats med Tranås skolmöbler. De flesta av oss har någon gång vägt på våra stolar, klottrat på insidan av våra bänklock eller vässat pennan vid någon av våra katedrar.

Koncernen