Minnet av barndomens balansakter

Minnet av barndom. Med risk för våta kläder, skuttandes på raden av runda hala stenar över bäcken. En paus i leken, sittandes på en sten med bara fötter, vattnet, strömmande mellan tårna. Se där! En fisk som kämpar sig uppströms!

Minnen har blivit till bilder, bilder som förvandlats till mjuka, sköna sittpuffar. Det är inte längre vatten som strömmar kring oss, utan vardagen. Skoldagen, arbetsdagen. Ibland behöver vi alla en paus för att minnas – även om det där sommarlovet känns avlägset just nu.

Sten är en enkel men karaktärsfull sittmöbel vars grundform inbjuder till samspel med andra. Flera stenar kan bilda ett färgstarkt pärlband, de kan stå tillsammans i en liten grupp eller var för sig, utspridda i ett rum.

Formgivare Peter Andersson är inredningsarkitekt och frilansande möbeldesigner med nationella och internationella uppdrag på cv:t. Han trivs, liksom sina möbler, i skolmiljö. Vid sidan av sin roll som designer har han varit huvudlärare på Beckmans designhögskola och senare lektor i möbeldesign på Konstfack. Idag är han flitigt anlitad gästlärare och rådgivare vid flertalet lärosäten.